Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Toyota Yaris 1.5. Hybrid Dynamic Automaat 

Toyota Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 en dat is een terechte beslissing. De Toyota Yaris is door onafhankelijke Europese autojournalisten tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Zij loven de efficiënte en verfijnde hybride aandrijflijn, de uitstekende rijeigenschappen, de hoge mate van veiligheid en het design van de Yaris dat spannender dan ooit is.  

Het lijkt een kleine auto, maar als je er eenmaal in zit valt dat reuze mee. Okay, achterin zou ik persoonlijk, niet graag in één keer naar Zuid-Frankrijk doorbrengen. Als uw kinderen niet al te groot zijn, zou het best kunnen. Het dashboard is ook heel verzorgd. Voor de bestuurder twee ronden klokken, en ertussen de boardcomputerinformatie. Uiteraard ontbreekt de hybride aanwijzing niet. Er is ook een head-up display en een draadloze oplader voor uw telefoon. Op het scherm middenin, zit naast de navigatie ook een compleet entertainment multimediasysteem. Gelukkig kan er ook een Androidsysteem op aangesloten worden. Daarnaast de instellingen voor telefoon, radio etc. Onder het scherm een mooi vak voor bijvoorbeeld je telefoon. Dan, voor de passagier is ook nog een lekker opbergvakje, voor bijvoorbeeld in ons geval, snoepjes. Op het stuur zitten ook nog diverse knoppen om de bediening makkelijk te maken. De flesjes water staan lekker stevig, maar er kan er maar ééntje geplaatst worden. De armsteun zit voor een tweede in de weg. De stoelen zitten prima en geven een goede steun. De kofferbak is ruim te noemen. De drempel is niet te hoog en daardoor kunnen, bijvoorbeeld, de boodschappen makkelijk erin gezet te worden. 

De Toyota Yaris wordt nog even kort uitgelegd door Wouter Vastenhout, de tijdelijk pr-man bij deze importeur. Maar de tijd gaat gewoon door en snel de spullen overladen en rijden. In alle stilte rijden wij rustig het terrein af. Licht gezoem horen wij wel. Dat is een nadeel van elektrisch rijden, anderen horen je niet aankomen. De Yaris rijdt uitstekend, reageert prima op gasgeven en kan snel zijn. Uitzicht is prima en ook inparkeren is gemakkelijk. 

De keuze voor auto van het jaar is mede door zijn verbruik, ruim 1: 30 (!), nogmaals een terechte beslissing. In de door ons gereden blauwe kleur komt hij ook goed over. De vanaf prijs van deze Yaris is € 18.995, – en de consumentenadviesprijs van onze Yaris is € 23.195, -.  Dan komen er nog 2 opties bij metallic lak € 695,- en een multimedia Pack: Toyota Touch® multimedia met Go navigatie € 795,- 

Populaire artikelen

Range Rover Velar
Welkom bij onze gedetailleerde autotest van de Range Rover Velar. Deze luxe..
NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..