Zoek

Suzuki Vitara 1.5 Hibrid

Suzuki Vitara 1.5 Hibrid

De Praktijkauto

Na de mooie Suzuki Across, een stapje terug naar de kleinere Vitara. Een begrip in 4 x 4 land, hij is en was zeer gezien binnen deze kringen.

Interieur: Een redelijk navigatiescherm, maar door de grote balken wordt het navigatiegedeelte wat kleiner. Op het stuur de bediening van het al het noodzakelijke en voor de bestuurder een aantal prima klokken. Tussen in de boardcomputer. Onder het navigatiescherm zit de climate control en daaronder een opbergplek voor o.a. een telefoon. Ook beschikt deze Suzuki Vitara over stoelverwarming en de bediening zit net onder het opberg vak. Het hele interieur is in de afgelopen jaren alleen verander door het weghalen van het klokje in het midden. Dat vond ik toen zo leuk. De flesjes water staan achter elkaar en op een prima plek en stevig. De armsteun kan naar voren geschoven worden en gaat mooi over de flesjes heen. De ruimte voorin is prima en lekker groot. Achterin gaat goed, mist de voorstoelen niet helemaal naar achteren staan. De kofferbak is heerlijk groot en heeft aan de beide zijkanten een bak. Daar past precies een sixpack met water in. Heb ik toch uiteindelijk voor elkaar gekregen dat een auto-ontwerper zich heeft beziggehouden met mijn flesjes water. Hartelijk dank!

Het rijden: De 1.5 liter motor, voorzien van automaat, rijdt matig. Hij is erg schokkerig, zeker bij het optrekken. Ook het doortrekken gaat niet helemaal soepel. De 1.4 boosterjet rijdt een stuk beter, maar die is niet leverbaar met automaat. Gelukkig zijn er wel diverse veiligheidssystemen en dat geeft een veilig gevoel.

Conclusie: Een auto met zeker een historie. Met een verbruik van 1: 20,2 kilometer is het een redelijk zuinige auto. De Suzuki Vitara is te koop vanaf € 27.995, – (in het door ons geteste exemplaar in 2015; € 19.999, -)

Deze uitvoering kost vanaf €32.495,-

Populaire artikelen

NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..
Subaru Solterra EV
Introductie De eerste volledig elektrische Subaru. Uiteraard met 4 wiel aandrijving. Ik..