Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SsangYong Tivoli Quartz 2WD 

Uiteraard is SsangYong volop bezig om het merk te promoten, bijvoorbeeld met 5 jaar garantie te geven. Dat geeft vertrouwen en de zekerheid om in die jaren gerust rond te rijden. 

Voor de bestuurder een heel mooi dashboard, met twee klokken voor u. Op het stuur zitten uiteraard ook de nodige instellingen voor radio, telefoon e.d. Tussen de klokken zit de boardcomputer, althans hetgeen u zelf wenst te zien, het is op diverse manieren in te stellen.  In het midden een 9,2” touch scherm, aan de zijkanten via touch de bediening van radio, navigatie, telefoon e.d. Eronder de klimaat instellingen en gelukkig is er ook stoelverwarming aanwezig. Dan een vak waar je de telefoon kunt neerleggen en ook opladen via USB. De telefoon kunt u gebruiken om uw eigen instellingen weer te geven via het scherm.  De flesjes water staan lekker stevig, alleen net als bij zoveel andere auto’s, de middenarmsteun kan naar voren geschoven worden en dan staan de flesjes in de weg. De stoelen zitten lekker en geven voldoende steun. De ruimte voorin is prima, achterin gaat het best goed. De kofferbak is best wel groot, genoeg ruimte om de koelbox, koffers e.d. mee te nemen. 

Na tijdje met een automaat gereden te hebben, is een handgeschakelde auto weer even wennen. Zeker als je moet stoppen, de koppeling moet je intrappen! De Tivoli is uitgerust met actieve systemen voor waarschuwing en controle om de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk te maken en ongevallen te voorkomen. Door o.a. automatisch noodremsysteem (AEBS), bij detectie van een voetganger of een ander voertuig op je weg deactiveert AEBS het gaspedaal en activeert het de remmen om het risico op een ernstig ongeval te verkleinen. Waarschuwing voor veilige afstand. Actieve rijstrookassistentie, welke ik meestal direct uitzet. Ik word erg nerveus als je steeds geluidjes hoor van deze assistent. Zeker als je op B-wegen rijdt. Maar eerlijk is eerlijk, de SsangYong Tivoli rijdt echt heel lekker, stuurt goed, motor trekt goed op en reageert prima op het gaspedaal. 

Als je dan de prijs hoort van de door ons geteste uitvoering, € 29.550,- en daar koopt u een complete auto voor met veel ruimte. Daarnaast geeft SsangYong 5 jaar garantie op de auto. Er is al een Tivoli vanaf € 25.750,-. 

Populaire artikelen

Range Rover Velar
Welkom bij onze gedetailleerde autotest van de Range Rover Velar. Deze luxe..
NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..