Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Roadtrip Hyundai Kona Premium 64 kWh

Voor diegene die mij volgen op social media is dit een herkenning, daar heb ik deze dagen al weergegeven, van roadtrip naar Duitsland. Ik wil ze toch op onze website nogmaals vertellen:

Vandaag de eerste dag met de Hyundai Nederland Kona EV, tijdens onze roadtrip. Vanmorgen, volledig opgeladen en een actieradius van 503 km. Via A15 richting Zutphen. Holterberg en vervolgens Emmen aanhouden. Door naar de A7 en opladen. 280 km verder en wij konden nog 230 km rijden. Toilet bezoek en ff onthaasten. Na een half uur weg en weer 400 km kunnen rijden. Wij moesten nog maar 110 km. Dus ruim voldoende over. Bij het hotel staan er 2 laadpalen en na 3 uur laden weer helemaal vol. Morgen de buurt verkennen. Region Ostfriesland e.V.

 

Vandaag dag 2 met Hyundai Nederland Kona EV. Wegrijden 485 km op de teller, als tegoed. Via Norden naar Emden en rond de kop (overkant ligt Delfzijl en was goed te zien) op naar Geertsiel. En zo weer terug naar ons hotel. Een mooie rit van bijna 200 km en nu weer aan de stroom. Wij hadden nog 345 km over. Dus theoretisch zou het actieradius 545 km zijn. Netjes.

Vandaag dag 3 met de Hyundai Nederland Kona EV. Wij hadden een actieradius van 510 km!! Eerst op gemak naar Wilhemshaven, geluncht voor mijn verjaardag en toen de kop rond terug naar het hotel. Bij aankomst nog 395 km over en bijna 140 km gereden. Wederom zeer netjes. Nu weer aan de stroom en morgen terug naar huis. Dat zal wel een stop inzitten!

 

Vandaag terug naar huis met de Hyundai Nederland Kona EV. Actieradius? 532 km!! Dat is veel. Waze ingesteld op thuis en vermijd snelwegen. 399 km tot aan huis. Via Groningen en bij vd Valk Zuidbroek een koffie. Wel de Kona direct aan de stroom gehangen. 40 km winst. Wij zijn daarna iets anders gereden, door de ons geliefde Provincie Fryslân Dus eerst naar #Grou. Daar een lekker gebakje gekocht. Op een plekje aan het Prinses Margrietkanaal lekker op zitten eten. Wat een mooi gezicht. Daarna door naar Akkrum, Terherne en Joure. Tot de afslag Meerkerk rijksweg. Je moet tenslotte alles ondervinden. Dan merk je het verschil van een paar km harder. Bij 104 km gaat de afstand gelijk op met de te verrijden km’s. Rijdt je 110 dan wordt het meteen een stuk minder. Eind van de dag, 532 + 40 = 572. (Heb wel de rekenmachine erbij gepakt). Totaal gereden 515 km. Over? 60 km! Lang verhaal kort, plannen en de tijd nemen als je ver gaat rijden. Wij zijn erg tevreden over dit resultaat.

De Kona is een lekkere auto om mee te rijden, maar dat is wel duidelijk. Alles zit erop en eraan. Mooi scherm, je telefoon kan je koppelen (met een draad) en ook stoelverwarming en -koeling. Stuurverwarming is ook aanwezig. De ruimte is voldoende, alleen de kofferbak is niet zo groot. Hieronder ziet u de verschillen t.o.v. het oude model.

U heeft gelezen dat een langere rit met een Kona EV best mogelijk is, alleen het vergt wel veel meer voorbereiding. Zeker als u naar het buitenland gaat. Onze Hyundai Kona kost          € 46.495,- en hij te koop vanaf € 35.495,-

Populaire artikelen

Range Rover Velar
Welkom bij onze gedetailleerde autotest van de Range Rover Velar. Deze luxe..
NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..