Zoeken
Sluit dit zoekvak.

New Range Rover P530 AWD AUTOMAAT

New Range Rover

Introductie.

Al dagen ben ik een beetje zenuwachtig. Heb ik normaal nooit last van, maar wij gaan een Range Rover ophalen. De lezers die mij al jaren volgen weten dat dit mijn favoriete auto is. Ooit met een Jaguar F Type V8 mogen rijden en nu; een Range Rover met ook 8 cilinders en 530 pk! Wat een bak! Hier komen woorden tekort en wellicht doe je deze auto met woorden ook te kort!

Binnenruimte.

Zal ik eens beginnen met iets wat wij nog niet eerder gezien hebben. U herkent het meteen, de zon staat aan de zijkant en je doet de klep naar de zijruit. Dan maakt de weg een bocht en staat de zon weer voor je. Klep weer terug en volgende bocht? U raadt het al. In deze Range Rover zijn er 2 kleppen. Achter de eerste, die naar de zijkant kan, is er nog een klep die alleen aan de voorkant bescherming geeft. Dus, 2 kleppen! Geweldig toch!! De rest? Super, super, super, super de luxe! Alles elektrisch en overal is aan gedacht. Hele mooie en uitstekend zittende fauteuils. Prima instelbaar en uiteraard met verwarming en koeling. Tevens voorzien van massage standen. Niet één, maar diverse manieren om je rug te masseren. Als je stoelverwarming aanzet wordt ook de middenarmsteun warm. Hoe kom je erop?? Maar ook achterin is het een en al comfort. Ook alles elektrisch en geweldige stoelen. In de armsteun een dashboard voor diverse instellingen. Bekerhouders zijn aanwezig. Uiteraard komen deze via de bediening op het scherm elektrisch naar voren. De kofferbak is ook heel groot. Normaal als de klep opengaat, blijft er opstaande rand aanwezig. U begrijpt het al, deze is met een druk op een knop elektrisch naar beneden te brengen, zodat het makkelijk is op om grotere spullen in de koffer te zetten. Ik heb nog niets geschreven over het dashboard, sorry ik weet het gewoon niet. Zo mooi, ook hier weer komen woorden tekort.

Rijden.

 Toen onze kleindochter 3 jaar was, ben ik begonnen met de praktijkauto. Die kleine, is nog steeds zo, heeft in meer auto’s gereden dan menig mens. Overal moest zij mee, haar moeder (onze dochter dus) was een alleen staande ouder en zij werkte 5-6 dagen per week. Dus op die kleine mochten wij op passen. De lezers van vroeger weten dat nog wel. Haar opmerkingen waren altijd een onderdeel van de test. Nu is die kleine ruim 20 jaar jong en wij reden naar Almere voor haar en haar moeder en onze schoonzoon. Ja, inderdaad zij (dochter) is inmiddels getrouwd en woont daar. Ik gevraagd of kleindochter een stukje wilde gaan rijden in deze New Range Rover. Dat wilde die kleine maar al te graag! Zij reed op de snelweg ruim 135 km en ik attendeerde haar erop. “Ik kan er niets aan doen opa, je merkt er helemaal niets van dat je hard rijdt”. Ik doe nog een poging van , maar als de politie je aanhoudt? Zegt dat mormel: “Zeg ik gewoon tegen de agent dat het aan de auto ligt en nodig ik hem uit om zelf eens een stukje te rijden en dan merkt hij dat het niet aan de bestuurder ligt maar aan de auto!” Tja, zij zou ermee wegkomen, ik niet. Maar zij heeft wel gelijk, voordat je het weet rijdt je veel te hard. Het begint al als je de motor start. Een fantastisch mooi geluid komt je tegemoet. Dan rijdt je weg en de Range Rover komt omhoog. Ja, inderdaad, als je de Range Rover in de P stand zet, gaat hij naar beneden, zodat de uitstap makkelijker is. Het is dan nog steeds een hele hoge stap. Dit gebeurt omdat er luchtvering in zit. Wil je in het water rijden? De Range Rover in die stand zetten en hij pompt zich zelf op. Sneeuw, modder, zand? Even de instelling veranderen en deze auto past zich aan.

 Conclusie.

 Ja, ik ben lyrisch over deze Range Rover. Ik maak meestal een foto van boven af en die foto gezet; Geen elektrische, geen plug in, geen hybride, gewoon een heerlijk 8 cilinder. Wat een bijval. Veel mensen waarderen een benzine auto! De vraag van de PR manager van Range Rover, Valentijn Braam, of hij bevallen is, heb ik als volgt geantwoord: ‘Als ik de jackpot zou mogen winnen, bel ik jou om een New Range Rover P530 te bestellen! Want eerlijk is eerlijk, je kan er bijna een huis voor kopen. Ruim € 250.000,- Dan bestaan er dus geen woorden voor om weer te geven hoe deze super geweldige New Range Rover is!

Populaire artikelen

Range Rover Velar
Welkom bij onze gedetailleerde autotest van de Range Rover Velar. Deze luxe..
NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..