Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mazda6 2.5

Mazda6

Eindelijk weer eens een lekkere 2,5 liter benzine motor. Ik mis toch de een heerlijke diesel en dan een 6 of 8 cilinder. De autofabrikant die nu investeert in een dieselmotor, wordt de winnaar in 2025! Schoon en zuinig! Ik heb diverse Mazda’s gereden met een fantastische diesel, dat rijdt zo lekker.

Ik draai het verhaal weer eens om; Conclusie: Prima, geen tegen woord 😊 Een zeer ruime auto met veel plek, zowel voorin als achterin. En dan ook nog een hele grote kofferbak. Uitstekende automaat die de paarden flink los kan laten gaan. Uiteraard gekoppeld aan de rechtervoet😊 Hij stuurt erg fijn en je hebt ruim uitzicht. Daarnaast is hij van gemakken voorzien, alleen stoelmassage mis ik. Dan ben je wel een zeer verwende snob😊 Maar stoelverwarming en -koeling zit wel op. Niet te vergeten, een verwarmbaar stuur.

Blijft over, een verbruik van 1 : 6,9 liter. Dat valt best mee voor deze grote Mazda6. Het kan een stuk minder worden, maar dan heeft het CJIB veel werk. Dus ik blijf proberen om mij in te houden.

Ook een schuifdak is aanwezig en daar wordt ik altijd blij van. Mijn lieve vrouw heeft een iets andere insteek, maar met de stoelverwarming op de hoogste stand en het dak niet helemaal open gaat het net. Persoonlijk rijd ik het liefst helemaal open, met stoel en stuurverwarming aan. In de zomer staat dan de stoelkoeling vol te draaien.

 Bent u op zoek naar een ruime, redelijk zuinige auto? Ga dan eens bij een Mazda dealer kijken naar deze Mazda6. Hij kost in onze uitvoering vanaf € 56.200, – Hij begint bij € 49.840, – Ik heb al eens eerder geschreven, heel veel Mazda’s gereden en steeds met veel plezier. Kijk maar naar bijvoorbeeld de MX-5. Onpraktisch, maar wel heel leuk. Dan is de Mazda6 een geweldige aanvulling.

Populaire artikelen

Range Rover Velar
Welkom bij onze gedetailleerde autotest van de Range Rover Velar. Deze luxe..
NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..