Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lexus NX 450h+ AWD F SPORT Line

Introductie
Op de dag dat wij de Lexus weer terug moesten brengen, kreeg ik een appje van Wouter Spanjaart, PR manager bij Lexus,  hoe laat wij in Raamsdonksveer kunnen zijn. Ik schreef hem terug dat wij nog één weekje erbij wilde hebben om hem nog verder te ervaren. Dit geeft wel aan dat het een heerlijke auto is.

 Informatie.

Bij de Lexus krijg ik een flinke hoeveelheid informatie van Wouter. Een klein, maar heel belangrijk onderdeel. Het openen van de deuren, als je binnen zit. Met je hand in de greep en zachtjes aan de buitenkant drukken en de deur gaat open. Maar, de deur houdt ook meteen een oogje in het zeil! Als er een fietser, bijvoorbeeld, aan komt, gaat de deur niet open! Aan de buitenkant is ook een lichte druk nodig en hup, de deur gaat open. Dat zijn dingen waar ik van hou. Het is warm als wij in de Lexus stappen. De climate control is ook weer heel bijzonder. Dat komt door mijn lieve vrouw! “Heb jij de stoelkoeling aangedaan!” vraagt zij. Blijkt dat dat automatisch gaat, als het (te) warm is. Ik ben al aan het sparen voor deze Lexus😊

Binnenruimte.

Op het stuur zitten de meeste knoppen op de juiste plaats. Makkelijk te bedienen. Ervoor, veel informatie over de auto. Prima ingedeeld. Dan in het midden een groot touch screen scherm. Dat was soms wat lastig om goed te bedienen. Wel erg goed afleesbaar. Helemaal linksboven de start/stop knop. Ik moest even zoeken. Ook de knop om het vermogen te regelen, eco, normaal of sport had ik niet op die plek gezocht. Dat is natuurlijk muggenzifterij. Wij rijden bijna elke week een andere auto, maar ook wij hebben onze gewoontes. Dus, excuses naar Lexus. Na één week, weet je niet beter. Maar, toch! De flesjes water staan lekker stevig en je hebt er geen last van. Wij hebben altijd veel zooi bij ons. Brillen, snoepjes, zakdoekjes, noem maar op. Ik wil altijd graag dit soort zaken bij de hand hebben. Blindelings kunnen vinden. Nou, ik kan u verzekeren, dat is geen enkel probleem. Dus, genoeg opbergruimte. De stoelen zitten uitstekend en zijn allebeide elektrisch te verstellen. Ook is de veiligheidsriem in hoogte te verstellen. Snijd hij niet in de hals. Achterin is een ander verhaal, een enorme bak met ruimte. Veel beenruimte en goede zit. Uitdrukking van onze kleindochter? Ook hier is kontverwarming aanwezig. Nog geen koeling, maar dat komt nog wel. Kofferbak? Groot, alleen dat snoer 😊

Rijden.

 Dat snoer zorgt er wel voor dat het benzine verbruik drastisch daalt. Dit is een PHEV auto. Voor diegene die het niet weten, je kunt de Lexus gedeelte opladen en dan ca. 73 kilometer elektrisch rijden. Ok, stroom kost ook geld. Maar wat deze Lexus zeer bijzonder maakt is het volgende. Als de elektriciteit op is, kan je de motor in een stand zetten dat hij alleen op benzine rijdt en de accu oplaadt. Wij rijden best wel veel, met deze mooie Lexus slechts 623 kilometer. Wij tanken hem altijd af, als wij hem inleveren. Goed, hier het geheim. 19.9 liter benzine ging erin!

Conclusie.

In het begin staat iets wat alles zegt. En, ja ik kan het niet betalen. Eerlijk is eerlijk. Maar, als de loterij eens zou doen, wat ze moeten doen, tja dan weet ik het wel. Ruim, zuinig, mooi, veilig en dan ook nog eens 10 jaar garantie!! Ben je toch om!

Hoelang moet ik sparen? De Lexus F Sport Line kost € 86.495,- en dan komt er nog € 1.295,- extra bij de metallic lak.

De Lexus NX 350h 2WD begint bij 64.895,-

Populaire artikelen

Range Rover Velar
Welkom bij onze gedetailleerde autotest van de Range Rover Velar. Deze luxe..
NIO EL 7
Introductie Oeps, oeps oeps, ik ben zwaar verliefd. En ik niet alleen,..
Range Rover Sport PHEV
Tja, wat zal ik hierover schrijven? Een dijk van een auto, alles..