Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Speciale tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren

DAF Museum Eindhoven bestaat 30 jaar

Speciale tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren

 Het DAF Museum te Eindhoven bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt gevierd met een speciale tentoonstelling onder de titel:

Blik op de Weg in de 90’er Jaren

 Unieke verzameling automobielen van 30 jaar geleden.

Een team van 8 vrijwilligers is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van deze bijzondere tentoonstelling. Met opmerkelijke automobielen uit de 90’er jaren wordt een fraai straatbeeld neergezet. Naast diverse personenauto’s van verschillende merken (waaronder merken die niet meer bestaan) zullen ook de DAF Trucks uit de jaren ’90 in deze tentoonstelling een plek krijgen.

Dankzij de medewerking van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) maken tientallen schaalmodellen uit de jaren ’90 de tentoonstelling compleet.

Tv-programma Blik op de Weg met Leo de Haas.

Indertijd was er een populair Tv-programma over wegverkeer, genaamd ‘Blik op de Weg’ en werd geproduceerd en gepresenteerd door Leo de Haas. In totaliteit zijn er meer dan 300 afleveringen uitgezonden met miljoenen kijkers. Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Leo de Haas zijn medewerking heeft toegezegd bij de totstandkoming van onze nieuwe tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren ’. Recentelijk heeft Leo de Haas zijn biografie uitgegeven ‘Mr. Blik’. Dit boek zal in een speciale beperkte oplage met een eigen tentoonstellingscover worden aangeboden in de DAF Museumwinkel.

Trotse voorzitter Geert Vermeer.

Afscheidnemend voorzitter van het DAF Museum Geert Vermeer en initiatiefnemer van deze tentoonstelling is er trots op: “Het thema is 30 jaar DAF Museum en dat sluit aan met de jaren ’90.

Je moet minstens 40 jaar oud zijn om het straatbeeld van 30 jaar geleden te kennen, dus een hele generatie heeft die periode niet meegemaakt. Dat is op zich al een grote doelgroep, waar wij ons op kunnen richten en daarnaast zal deze tentoonstelling voor velen een feest van herkenning zijn. Ook de betrokkenheid van Leo de Haas bij onze ‘Blik op de Weg-tentoonstelling’ is uitzonderlijk, genoeg redenen om trots te zijn”, aldus Vermeer.

De tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de Jaren ’90’ is voor het publiek geopend van 4 juni tot en met 1 oktober 2023 en is aanvullend op de DAF’s personenauto’s, vrachtauto’s, schaalmodellen en memorabilia, die een vaste plek hebben in het DAF Museum.

 

Populaire artikelen

Kia EV6 bekroond tot Trekauto van het Jaar 2024
Deel op: Twitter Deel op: Facebook Deel op: LinkedIn Kia EV6 bekroond..
Grotere locatie Travelsmaker.nl voor nieuwe en tweedehands campers
‘Het plezier van kamperen begint hier al bij de aanschaf van een..
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495..