Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kia EV6 bekroond tot Trekauto van het Jaar 2024

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Kia EV6 bekroond tot Trekauto van het Jaar 2024

  • Volledig elektrische Kia EV6 verslaat concurrenten inclusief plug-in hybrids en mild hybrids
  • Overtuigende winnaar met indrukwekkende prestaties, een royale binnenruimte en geavanceerde rijhulpsystemen

De Kia EV6 is verkozen tot Trekauto van het Jaar 2024. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door KampeerKampioen, het bekende tijdschrift van de ANWB voor kampeerliefhebbers. Na een intensieve strijd kwam de volledig elektrische EV6 als beste uit de bus. Hij versloeg daarmee 5 concurrenten inclusief plug-in hybrids en mild hybrids. De EV6 is de tweede Kia die recentelijk is bekroond door de jury van de jaarlijkse verkiezing. De Kia Sportage Plug-in Hybrid werd vorig jaar door de ANWB nog uitgeroepen tot beste trekauto in de categorie stekkerhybrides.

De jury van de Trekauto van het Jaar 2024 bestaat uit zes deskundigen met diepgaande kennis van autotechnologie en het rijden met een caravan. Voor de meest objectieve beoordeling van de geteste auto’s, bestaat de jury uit specialisten van zowel binnen als buiten de ANWB.

De geteste uitvoering van de EV6 met 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving maakt het mogelijk om zo lang mogelijk zonder laadstop te rijden. Met een caravan aan de trekhaak heeft hij een bereik van circa 220 kilometer. De jury vond dit goed, vooral vanwege de ultrasnelle laadmogelijkheden van deze elektrische Kia. De EV6 kan onder optimale omstandigheden van 10% tot 80% opladen in zo’n 18 minuten. De juryleden roemden daarbij ook zijn rijkwaliteiten: “De wegligging is vrijwel onovertroffen. De stabiliteit is buitengewoon goed, de caravan lijkt geen enkele invloed te hebben op het rijgedrag en het comfort,” zegt Paul Cnossen, Trekautospecialist van KampeerKampioen.

De caravan die werd gebruikt tijdens het intensieve testwerk woog 1.350 kg, een gewicht dat de EV6 met gemak aankan dankzij zijn elektromotor met een vermogen van 168 kW/229 pk en 350 Nm koppel. Daar bovenop bedraagt het maximaal toegestane aanhangwagengewicht van de EV6 maar liefst 1.600 kg. Ook opvallend is het feit dat de standaard rijhulpsystemen, zoals de adaptieve cruise control en dodehoekwaarschuwing, actief blijven bij het trekken van een caravan. Dit zorgt niet alleen voor extra rijcomfort voor kampeerliefhebbers, maar ook voor een verhoogde verkeersveiligheid.

De jury van de Trekauto van het Jaar-verkiezing kijkt onder meer ook naar aspecten als beschikbare binnenruimte en de praktische inzetbaarheid van de testauto’s. De jury was zeer positief over de royale binnenruimte van de EV6, waarbij vijf inzittenden meer dan comfortabel zitten en “… de beenruimte achterin niet zou misstaan in een limousine.” Verder gooide de EV6 hoge ogen met het bedieningsgemak van het infotainmentsysteem en de elektrisch verstelbare voorstoelen met ruime instelmogelijkheden.

De combinatie van binnenruimte, een stabiel weggedrag, indrukwekkende prestaties en de competitieve prijsstelling maken van de Kia EV6 een overtuigende winnaar van de Trekauto van het Jaar-verkiezing 2024. De jury is het er unaniem over eens: “de Kia EV6 biedt uitzonderlijk veel waar voor zijn geld en rijplezier.”

Lees meer over de winst van de Kia EV6 op de website van de ANWB.

Populaire artikelen

Kia EV6 bekroond tot Trekauto van het Jaar 2024
Deel op: Twitter Deel op: Facebook Deel op: LinkedIn Kia EV6 bekroond..
Grotere locatie Travelsmaker.nl voor nieuwe en tweedehands campers
‘Het plezier van kamperen begint hier al bij de aanschaf van een..
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495..