Zoek

Hyundai en Van Gogh Museum organiseren derde Connection Day voor ouderen

  • Activiteiten voor ouderen in het Van Gogh Museum in de strijd tegen eenzaamheid
  • Hyundai en Van Gogh Museum willen positieve bijdrage leveren aan welzijn ouderen
  • Elektrische Hyundai’s brengen de deelnemers naar het Van Gogh Museum

Hyundai en het Van Gogh Museum zetten zich als partners in mobility in voor een toegankelijk museum. Ouderen ontvangen in de maanden juli en augustus meestal minder bezoek door de vakanties van hun naasten en ook het verenigingsleven waaraan ze deelnemen ligt in de zomer tijdelijk stil. Daarom organiseerden Hyundai en het Van Gogh Museum op 25 juli voor de derde keer de Hyundai x Van Gogh Connection Day. Op deze speciale dag worden ouderen, voor wie het lastig is om zelfstandig kunst te beleven, in verbinding gebracht met het werk en leven van Vincent van Gogh.

Het Van Gogh Museum en Hyundai streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen door hen te inspireren met het leven en werk van Van Gogh. Waar bij de afgelopen twee edities van Connection Day de Van Gogh-workshopmaterialen naar zorginstellingen werden gebracht vanwege de toen geldende coronabeperkingen, werden deze keer bewoners van zorginstelling Cordaan opgehaald voor een bezoek aan het Van Gogh Museum. De volledig elektrische auto’s van Hyundai brachten alle deelnemers na afloop weer thuis.

Een deel van de groep ouderen werd rondgeleid in de tijdelijke tentoonstelling Kleur als Taal, die een overzicht geeft van het werk van de veelzijdige kunstenaar Etel Adnan (1925-2021). Adnan vond in kunst en kleur een manier om de grenzen van taal te overstijgen. In de tentoonstelling gaan haar kleurrijke kunstwerken de dialoog aan met meesterwerken van Vincent van Gogh en worden parallellen zichtbaar tussen de kunst van Van Gogh en Adnan. De andere groep volgde een workshop leporello maken, waarbij papier in zigzagvorm wordt gevouwen en vervolgens wordt beschilderd. Etel Adnans werk vormt de inspiratie voor deze creaties. De workshop was zo ontworpen dat iedereen op zijn eigen manier mee kon doen. Mevrouw Erna Wijnhard, die in september haar honderdste verjaardag viert, vond de Connection Day ‘een cadeau om mee te maken. Zolang ik het kan, doe ik aan alles mee, daar leer ik van.’

Ouderenactiviteiten in het Van Gogh Museum

In vervolg op de Hyundai x Van Gogh Connection Day, kunnen ouderen en hun mantelzorgers deze zomer op 1 en 8 augustus om 10.15 en 13.15 uur deelnemen aan de creatieve workshop leporello maken met het thema “eigen identiteit”. Hierin worden de deelnemers uitgenodigd om in woord en beeld hun eigen identiteit tot uitdrukking te brengen in een kunstwerk. Eventuele begeleiders mogen kosteloos mee naar het museum. Tickets voor de workshop zijn hier verkrijgbaar.

 

Populaire artikelen

Grotere locatie Travelsmaker.nl voor nieuwe en tweedehands campers
‘Het plezier van kamperen begint hier al bij de aanschaf van een..
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495..
E-Motorsport is een race team in de modelbouw autosport
Met team eigenaar Erik van Poeke kwam het team dit seizoen uit..