Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE NEW RANGE ROVER: TOPVERSIE SV NU BESCHIKBAAR

PLUG-IN HYBRID MET GROTE ELEKTRISCHE ACTIERADIUS TOT 113 KM

  • Nieuwe Extended-Range Plug-in Hybrid modellen bieden met tot 113 kilometer1 actieradius in de praktijk voldoende puur elektrisch rijbereik om 75% van de ritten emissievrij af te kunnen leggen2
  • Geavanceerde PHEV’s met gemiddelde CO2-emissie vanaf 18 g/km en unieke mix van efficiency en soepele prestaties van zescilindermotor
  • Vanaf nu ook te bestellen: topversie Range Rover SV, het visitekaartje van toonaangevende luxe, met specifieke uitvoeringen en verfijnde afwerking, exclusieve materialen en nog meer mogelijkheden voor personalisatie
  • Range Rover SV levert krachtige prestaties met keuze uit P510e PHEV-aandrijflijn, efficiënte D350 MHEV-diesel en nieuwe P530 V8 Twin Turbo-benzinemotor met topsnelheid van 260 km/h
  • Met keuze uit vier, vijf of zeven zitplaatsen en een Standard of Long Wheelbase is de nieuwe Range Rover verfijnder, ruimer, flexibeler en luxer dan ooit
  • Prijzen vanaf € 137.562 voor de Range Rover P440e – Range Rover SV vanaf € 203.129

Vanaf vandaag zijn alle versies van de New Range Rover leverbaar. De definitieve prijzen voor de geavanceerde Extended Range Plug-in Hybrid modellen (vanaf € 137.562) en de exclusieve Range Rover SV (vanaf € 203.129) zijn bekend en de prestaties en elektrische actieradius van de Plug-in Hybrid modellen zijn beter dan verwacht.

De Range Rover P510e en P440e Extended-Range PHEV zijn bijzonder efficiënt met CO2-emissies vanaf slechts 18 g/km en een puur elektrische actieradius van tot wel 113 kilometer – meer dan oorspronkelijk de verwachting was. Bij de introductie vorig jaar gaf Land Rover immers aan dat de elektrische actieradius 100 kilometer zou zijn en de CO2-emissie onder de 30 g/km.

Sinds de presentatie vorig jaar in de Royal Opera House in Londen trok de New Range Rover al ongekend veel belangstelling. Op de Land Rover website is de New Range Rover al meer dan twee miljoen keer geconfigureerd3, wat aangeeft dat de nieuwe ultieme SUV wereldwijd uitstekend is ontvangen.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes Jaguar Land Rover: “New Range Rover is the most desirable, elegant and capable luxury SUV in the world. Our efficient new Extended-Range Plug-in Hybrid Electric Vehicle powertrains elevate the driving experience with a fine balance of performance, refinement and efficiency, enabling owners to complete whisper quiet zero emissions journeys of up to 113 kilometer.”

De New Range Rover combineert moeiteloos adembenemende, vooruitstrevende stijl met technologische verfijning en naadloze connectivity – met voor het eerst zitplaatsen voor tot wel zeven personen.

Uitgebreide efficiency

De gebruiksmogelijkheden van de Extended-Range Plug-in Hybrid’s komen tot uitdrukking in de prestaties en efficiency. Uit cijfers gemeten volgens WLTP-testmethodiek blijkt dat de PHEV’s een elektrische actieradius van tot wel 113 kilometer bieden en CO2-emissies vanaf 18 g/km1.

De 13% grotere elektrische actieradius1 is voldoende om 75% van de ritten in de praktijk volledig elektrisch af te kunnen leggen2, afgaande op de gemiddelde afstand die een Range Rover rijder per rit overbrugt. De New Range Rover is ook een van de weinige PHEV’s met de mogelijkheid om de accu bij een snellader binnen een uur tot 80% op te laden met 50 kW gelijkstroom. Daarmee is het een van de snelst oplaadbare plug-in hybrides4.

De krachtigste Plug-in Hybrid aandrijflijn, de P510e, biedt nog meer verfijning en prestaties. Met de combinatie van een lithium-ion-accu van 38 kWh, een elektromotor met 105 kW vermogen en een 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor accelereert de luxueuze SUV in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/h.

Behalve als Extended-Range Plug-in Hybrid – de P510e en de P440e verenigen nagenoeg geluidloos elektrisch rijden met moeiteloze prestaties – is de nieuwe Range Rover ook leverbaar met efficiënte mild hybride zescilinder benzine- en dieselmotoren én een geheel nieuwe V8. Ook is er keuze uit vier, vijf of zeven zitplaatsen en de Standard of Long Wheelbase. Een puur elektrisch aangedreven Range Rover verschijnt in 2024 en is dan het eerste volledig elektrische model van Land Rover.

De New Range Rover is leverbaar in de uitvoeringen SE, HSE, Autobiography en SV. Een exclusieve First Edition-uitvoering is alleen tijdens het eerste productiejaar leverbaar. Zowel de Standard Wheelbase (SWB) als de Long Wheelbase (LWB) is leverbaar met vijf zitplaatsen en de LWB-uitvoering is er ook met zeven zitplaatsen of met vier zitplaatsen (SV Signature Suite).

New Range Rover SV

De Range Rover SV is de topversie van de Range Rover en is een verfijnde interpretatie van de luxe en de personalisatiemogelijkheden die Range Rover biedt, met specifieke uitvoeringen en exclusieve materialen. Met personaliseren is meer mogelijk dan ooit tevoren dankzij de specialisten van Special Vehicle Operations. De New Range Rover SV is per direct te bestellen bij de dealer en de prijzen beginnen bij € 203.129.

Mark Turner, Commercial Director, Special Vehicle Operations: “The introduction of the New Range Rover SV is a defining moment for Special Vehicle Operations, inviting our customers to create their very own interpretation of modern luxury and savour our shared passions for exquisite design, craftsmanship and quality.”

Met de SVAutobiography-modellen als voorgangers bouwt de Range Rover SV, het vlaggenschip van het programma, voort op het adembenemend moderne en weelderige karakter, de ongekende verfijning en de ongeëvenaarde capaciteiten van de Range Rover. De SV-uitvoering heeft daarbij specifieke designdetails en materialen. Het is mogelijk om de New Range Rover SV te configureren in meer dan 1,6 miljoen3 combinaties.

De specifieke vormgeving van de voorbumper en de grille met vijf lamellen onderscheiden de SV van de andere uitvoeringen, samen met het ronde, laser geëtste SV-logo op de stilistische vent blades op de voorportieren, de nieuwe SV-badges in White Ceramic met zwart SV-logo op de achterklep en de optionele 23 inch velgen in drie tinten. De exclusieve materialen zijn onder meer glanzend gemetalliseerde elementen, gladde keramiek, duurzaam gewonnen hout en zacht Near Aniline leder, evenals duurzaam Ultrafabrics™.

Het op pure luxe gerichte uitvoeringsthema SV Serenity en het dynamische SV Intrepid spelen een hoofdrol voor de personalisatiemogelijkheden van de New Range Rover SV. Deze thema’s verlenen de Range Rover SV een nog meer onderscheidend karakter en zijn te bestellen onafhankelijk van de uitvoering van het interieur of het exterieur, samen met de standaarduitvoering van de Range Rover SV (zowel exterieur als interieur), of toegepast als thema voor de gehele Range Rover SV.

Optionele contrasterende tweekleurige uitvoeringen van het interieur scheiden optisch de ruimte achterin van die voorin.

De Range Rover SV is leverbaar met Standard (SWB) en met Long Wheelbase (LWB) én voor het eerst ook met vijf zitplaatsen in de LWB-uitvoering. Er is keuze uit krachtige en efficiënte krachtbronnen, zoals de 375 kW (510 pk) sterke Extended-Range Plug-in Hybrid (alleen SWB), de efficiënte 258 kW (350 pk) D350 sterke zescilinder-in-lijn Ingenium-dieselmotor en de verfijnde 390 kW (530 pk) sterke V8 Twin Turbo. Deze nieuwe V8 is 17% zuiniger en levert 50 Nm meer trekkracht dan zijn voorganger, de 5.0 liter Supercharged V8, zodat de nieuwe Range Rover SV P530 een nog hogere topsnelheid van 260 km/h heeft.

Wie voor de LWB-uitvoering kiest, heeft ook de optie om de vierpersoons SV Signature Suite te bestellen, het absolute hoogtepunt van het SV-interieur. Het luxueuze design is opgebouwd rond de elegante middenconsole over de volledige lengte van het interieur. De console is voorzien van een elektrisch bedienbare Club Table, elektrisch bedienbare bekerhouders en een geïntegreerd koelkastje met glaswerk van Dartington-kristal met gegraveerd SV-logo.

Optioneel is de Range Rover SV leverbaar met 13,1 inch Rear Seat Entertainment-schermen – de grootste die ooit in een Range Rover zijn geleverd en de beste schermafmeting voor comfortabel kijken. De bijbehorende hifi-hoofdtelefoons zijn specifiek voor de Range Rover SV ontwikkeld en bieden optimale geluidskwaliteit en -weergave bij de hogere geluidsfrequenties.

Geëlektrificeerde toekomst

De volledig elektrische Range Rover is bij zijn introductie in 2024 het eerste van een serie volledig elektrisch aangedreven modellen van Land Rover. Tegen 2030 is er van elk Land Rover model een volledig elektrische versie. Daarmee wil Jaguar Land Rover in het kader van de Reimagine-strategie in 2039 een netto CO2-neutrale onderneming zijn – inclusief de productieketen, de producten en de bedrijfsvoering.

De New Range Rover met keuze uit diverse Extended-Range Plug-in Hybrid aandrijflijnen is nu te bestellen vanaf € 137.562. De New Range Rover SV P510e SWB is er vanaf € 203.129 en de P530 LWB vanaf € 282.378.

1 Cijfers op basis van officiële tests door fabrikant volgens de Europese WLTP-wetgeving, voor versie met standaard wielbasis en vijf zitplaatsen en een volledig opgeladen accu. Cijfers alleen voor vergelijkingsdoeleinden, cijfers kunnen in de praktijk afwijken. Cijfers voor CO2-emissies, brandstof- en energieverbruik en actieradius zijn afhankelijk van factoren als rijstijl, omstandigheden, belading, gemonteerde wielen, banden en accessoires, de route en de conditie van de accu. Cijfers voor actieradius zijn gebaseerd op een productiemodel rijdend over een gestandaardiseerde route.

2 Uitgaande van uitsluitend thuis opladen en gebaseerd op geanonimiseerde gegevens van klanten van Range Rover.

3 Aantal is een schatting afgeleid uit de internationale Land Rover configurator, incl. aantal beschikbare aandrijflijnen, wielen, interieur- en exterieurkleuren, fineer en andere interieurafwerking, designthema’s voor in- en exterieur, mogelijkheden van contrasterende kleur voor het dak, kleur ruiten, wielbasis en aantal zitplaatsen. Aantal feitelijke mogelijkheden kan per land verschillen.

4 Schatting van fabrikant. Feitelijke laadtijden kunnen afwijken, afhankelijk van de omstandigheden en de beschikbare laadinstallatie.

Populaire artikelen

Grotere locatie Travelsmaker.nl voor nieuwe en tweedehands campers
‘Het plezier van kamperen begint hier al bij de aanschaf van een..
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220
Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495..
E-Motorsport is een race team in de modelbouw autosport
Met team eigenaar Erik van Poeke kwam het team dit seizoen uit..